سیستم مدیریت محتوا (CMS) چیست؟
امروزه تعداد بسیار زیادی از افراد مختلف تمایل دارند تا به طراحی وب سایت بپردازند و وردپرس یکی از محبوب ترین انواع سیستم های مدیریت محتوا میباشد. چنانچه شما نیز قصد دارید به طراحی وب سایت اقدام کنید، ابتدا باید با مفهوم سیستم مدیریت محتوا و انواع آن آشنایی داشته باشید. به همین منظور، در این مقاله، به بحث در مورد انواع سیستم های مدیریت محتوا برای طراحی وب سایت پرداخته میشود. همچنین، شما با مزایا و معایب وردپرس و جوملا، آشنا خواهید شد. سیستم مدیریت محتوا یا Content Management System عبارت است از برنامهای کاربردی چند منظوره که به منظور پشتیبانی و اصلاح محتوای دیجیتال ایجاد شده است. به عبارت دیگر، با استفاده از این رابط کاربری چند منظوره، شما میتوانید به ساخت، ویرایش، فرمت و انتشار مطالب وب سایت خود بپردازید. در واقع، سیستم مدیریت محتوا به کاربران اجازه میدهد تا به صورت کاملا حرفهای وب سایت خود را مدیریت کنند. بنابراین، سیستم مدیریت محتوا را میتوان تحولی بزرگ در زمینه ساخت وب سایت دانست. دلیل مهم عدم تمایل افراد به ساخت وب در گذشته، هزینه های بسیار بالای طراحی و برنامه نویسی آن بوده است. اما امروزه، میتوان با استفاده از سیستمهای مدیریت محتوا بدون نیاز به برنامه ریزی حرفهای به طراحی وب سایت پرداخت. در واقع، با استفاده از سیستمهای مدیریت محتوا امکان طراحی وب سایت های چند منظوره، مطابق با نیاز مشتریان فراهم شده است. طراحی وب سایت با وردپرس نیز یکی از انواع روشهای طراحی سایت با استفاده از سیستم مدیریت محتواست. در سالهای اخیر، تعداد بسیار زیادی از ابزارهای CMS تحت وب در دسترس افراد مختلف قرار گرفته است. در ادامه این مطلب برخی از محبوبترین سیستم های مدیریت معرفی میشوند. لطفاً تا انتهای متن ما را همراهی بفرمایید.

تفاوت های انواع سیستم های مدیریت محتوا
وردپرس یکی از پلتفرم های مدیریت محتوای وب سایت های است که توسط طراحان برای طراحی وب سایت استفاده میشود. در واقع، وردپرس پلتفرمی چند منظوره برای ایجاد وبسایت و یا وبلاگ های مختلف بر اساس الگوهای طراحی شده است. این برنامه کاربردی یک سیستم محتوای تحت وب و متن باز است که برای طراحی وب سایت کاربرد دارد. لازم به ذکر است که سیستم مدیریت محتوای وردپرس با بیش از 40501 افزونه برای طراحی سایت با وردپرس در اختیار عموم افراد میباشد. لازم به ذکر است که هاست، دامنه، نرمافزارهای شبیه سازی لوکال و برنامه وردپرس از جمله مهمترین ابزارهای اولیه ضروری برای طراحی وب سایت میباشد. علاوه بر این، جوملا سیستم مدیریت محتوای متن باز دیگری است که شما میتوانید با استفاده از آن وبسایت ها و برنامه های آنلاین قدرتمندی را بسازید. همچنین، Typo3 یکی از انواع سیستم های مدیریت محتوا است که به صورت متن باز در دسترس میباشد. این سیستم نیز بسیار انعطاف پذیر بوده و در حال حاضر با بیش از ۵۰۰۰ افزونه در اختیار افراد مختلف است. Drupal یکی دیگر از سیستمهای مدیریت محتوای متن باز است. این سیستم بسیار انعطاف پذیر بوده و به عنوان یک پلتفرم عالی به منظور مدیریت محتوای وب برای دولت ها و موسسات آموزش عالی میباشد. از بین سیستمهای مدیریت محتوای فوق، وردپرس به عنوان محبوبترین پلتفرم برای طراحی وب سایت معرفی شده است. بنابراین، بسیاری از افراد علاقمند هستند تا به طراحی وب سایت اقدام کنند. جوملا نیز بعد از وردپرس یکی از پرکاربردترین سیستمهای مدیریت محتوا در تمام دنیا میباشد. چنانچه شما نیز قصد دارید به طراحی وب سایت با وردپرس اقدام کنید، برای انتخاب مناسبترین سیستم مدیریت محتوا تا انتهای متن ما را همراهی بفرمایید.

مزایا و معایب طراحی وب سایت با وردپرس
در این بخش از مقاله به بیان مزایا و معایب وردپرس و جوملا به عنوان محبوبترین سیستم های مدیریت محتوای برای طراحی سایت پرداخته میشود. همانطور که قبلاً بیان شد، یکی از محبوبترین گزینه ها برای ایجاد یک سایت استفاده از وردپرس است. اما به اعتقاد بسیاری از افراد، پلتفرم وردپرس برای طراحی انواع سایت های مختلف، بهترین گزینه نخواهد بود. به همین منظور، در ادامه این مطلب مزایا و معایب وردپرس و جوملا آورده شده است. بنابراین شما میتوانید با کسب آگاهی بیشتر، سیستم مدیریت محتوای مناسب برای طراحی وب سایت خود را انتخاب کنید. یکی از مهمترین مزایای وردپرس نصب آسان و قابلیت استفاده کاملاً رایگان آن است. در واقع، شما میتوانید از تعداد بسیار زیادی افزونه و قالب رایگان برای وردپرس استفاده کنید. به عبارت دیگر، امکان استفاده از افزونه های مختلف برای طراحی سایت فروشگاه های اینترنتی، شبکه های اجتماعی و تالارهای گفتوگو در هنگام طراحی سایت با وردپرس وجود دارد. همچنین، امکان توسعه این پلتفرم از طریق بهروزرسانی و اضافه کردن امکانات جدید فراهم میشود. مزیت مهم دیگر در این نرمافزار وجود امکانات خوب برای سئو کردن محتوای مطالب است. علاوه بر این موارد، شما با استفاده از وردپرس می توانید چندین سایت مختلف را بر روی یک هسته ایجاد کنید. با وجود مزیت متن باز بودن وردپرس و عدم نیاز به کدنویسی برای طراحی سایت با آن، پایین بودن میزان امنیت به علت متن باز بودن این پلتفرم نقطه ضعف جدی برای آن محسوب میشود. همچنین، در صورت استفاده از تعداد زیادی افزونه، سرعت وب سایت شما کاهش یافته و ممکن است نیاز باشد سرویس میزبان وردپرس خود را ارتقا دهید. علیرغم مزایا و معایب مختلف پلتفرم وردپرس، همچنان وردپرس به عنوان گزینه های مناسب و محبوب از سوی کاربران انتخاب میشود.

مزایا و معایب طراحی وب سایت با جوملا
علاوه بر وردپرس، شما میتوانید از جوملا نیز برای ساخت وب سایت خود استفاده کنید. به صورت کلی، جوملا حد میانه بین وردپرس و دروپال میباشد. به عبارت دیگر، جوملا بر خلاف دروپال دارای پیچیدگی های بسیار زیادی نبوده و برای مبتدیان و کاربران متوسط گزینه مناسبی است، اما نسبت به وردپرس دارای عملکردهای بیشتری میباشد. بنابراین، جوملا را میتوان یک راه حل میانه (متعادل) بین قدرت خام دروپال و سادگی وردپرس در نظر گرفت. به عبارت دیگر، حتی یک کاربر مبتدی نیز قادر به طراحی وب سایتی زیبا و کاربردی با استفاده از جوملا خواهد بود. از دیگر مزایای جوملا میتوان انعطافپذیری بسیار بالای آن برای ساخت انواع سایتها از جمله وبلاگ شخصی کوچک و یا حتی فروشگاه های اینترنتی بزرگ اشاره کرد. این در حالی است که وردپرس برای وب سایتهای کوچک و وبلاگنویسی مناسب است و دروپال نیز بیشتر برای طراحی بزرگترین سایت ها در نظر گرفته میشود. چنانچه شما در مورد میزان ترافیک وب سایت خود در آینده اطلاعات کافی ندارید، به شما توصیه میشود تا جوملا را برای طراحی سایت انتخاب کنید، چرا که وردپرس ممکن است در آینده برای وب سایت شما مشکلات جدی ایجاد کند. هرچند برای طراحی وب سایت با وردپرس نسبت به جوملا، شما به افزونه های بیشتری دسترسی دارید، اما امکان سازماندهی آنها در جوملا بهتر است. در واقع، برای طراحی سایت با جوملا برخلاف وردپرس نیازی نیست تا شما در شروع کار تعداد بسیار زیادی افزونه نصب کنید.